WEERBAARHEIDS TRAINING

In samenwerking met Diederik Valentijn (pedagogisch medewerker B en master trainer Jiujitsu en master trainer karate) organiseer ik workshops die aangekondigd worden of op verzoek van de klant(en).

Een belangrijke voorwaarde voor weerbaarheid is een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hierdoor zal je beter voor jezelf opkomen en zo nodig hulp halen. Je leert gebruik te maken van fysieke, verbale en mentale technieken en methodieken om op te komen voor zichzelf, te oefenen met vechtlust in confronterende situaties en het stroomlijnen van emoties. Elementen van een weerbaarheidstraining zijn o.a. praten, confrontatietechnieken, houding & uitstraling, vluchten of weggaan uit de situatie, hulp vragen (en bieden) en fysieke zelfverdediging.

Het kenmerkende van weerbaarheidstrainingen is juist de combinatie van verbale, mentale én fysieke oefeningen. De fysieke oefeningen in weerbaarheidstrainingen zijn bedoeld om de eigen kracht te ervaren en versterken, verlamming van machteloosheid te bestrijden, ja- en nee-gevoelens te kunnen laten zien en kwetsbare plekken van een tegenstander te kunnen herkennen. Er is aandacht voor ademhaling, weerbaar stemgebruik, weerbare houding en lichaamstaal.

De workshop weerbaarheidstraining is voor iedereen die wil leren hoe goed te handelen in grensoverschrijdende situaties.

ERVAAR JOUW KRACHT

Leer goed te handelen in
grensoverschrijdende situaties